Ott van ugye Bokros. Aki hol mszp tag, hol nem. Néha országmegmentői szerepben tetszeleg, néha csak egyszeri világbankár „jobbnál-jobb” ötletekkel. De az mdf-es randevúval eleve kiírta magát a baloldal komolyan megfontolandó ötletei közül.

Gyurcsány titkolt favoritja Bajnai lehet: ő építette fel, szinte ugyanazt képviseli, mint ő. Annyi különbséggel, hogy kötőszavak helyett is az EU formulát használja úton-útfélen. De Ferencünk nem hülye, nem fogja egyik legjobb emberét most odarakni, hogy az EP választások kudarca után rögtön meg is bukjon hátország nélküli embere.

Ott az örök jolly-joker: Kiss Péter is. Egyedül róla tudja évek óta elképzelni az mszp elnöksége, hogy képes lenne miniszterelnökként is jól szerepelni. De ha ő jön, ki marad a boltban?

Természetesen Szili Katalin is a mindig bevethető női kvótát jelenti. De őt már megkínálták egy polgármesteri jelöltséggel. Korábban köztársasági elnököt akartak csinálni belőle, de nem hozott magával mindenki még egy embert.

Vagyis olyan embert kell találni, aki az ellenzéknek is megfelelne. Pontosabban az szdsz-nek, ami ugye nem ugyanazt jelenti. De kit fogadna el az örök liberális párt, aki jelenleg 2%-on áll a Mediánnál. Olyan jelöltet kell találniuk, akit a szavazóik is komolyan tudnak venni, különben Ugocsa non coronat.


És akkor kiáll Kóka és Fodor, majd bejelenti, hogy nem mást javasolnak, mint Simor Andrást, jelenlegi jegybankelnököt.

Bárcsak igazam lenne..

UPDATE:

Gráf Józsefet nem kihagytam?! Ő az egyik legnormálisabb és legnépszerűbb miniszter, még a jobboldalon is elismerik a munkáját. De pont ez a hibája. Hiába népszerű, rövid távon nem tudna fordítani a tendenciákon és a Bajnainál vázolt sorsra jutna. Egyébként korábban kijelentette már, nem kíván miniszterelnök lenni.

Szerző: nyomasek_bobo  2009.03.21. 13:18 7 komment

Címkék: mszp gyurcsány szdsz mdf szili kiss miniszterelnök bokros simor bajnai gráf

A bejegyzés trackback címe:

https://bobo.blog.hu/api/trackback/id/tr131016087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.03.21. 14:04:52

@ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁSOKAT!!!: szívemből szóltál, de amíg az összes állami audi el nem romlik, a bőrszékek el nem foszlanak, az igazgatótanácsi tagságok meg nem szűnnek, addig erre nincs sok esély.

boj (törölt) 2009.03.21. 16:02:17

Azzal mennyivel vagyunk előrébb, hogy a báb/vezető lecserélődik és minden marad a régiben?

Meglepne, ha az új ember lecserélhetné Gyurcsány és Fodor embereit a tárcáknál, háttérintézményekben, holdudvarnál.

Ha le is mond, ez szerintem erős kozmetikázás, semmi más sajnos.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.03.21. 16:12:23

@boj: az új ember mindenképp egy kamikaze-miniszterelnök lesz, ahogy Antall is az volt 90-ben. Ezért kell szerintem olyan tekintélyes szakembert találni, aki nem a pozíciók elosztásával foglalkozik, hanem a gazdaság alapjait teszi rendbe. Persze, a pártemberek elszabotálhatják a törekvéseit, de az esélyt meg kéne adni rá. Amíg nem késő..

imres 2009.03.21. 18:26:11

Nem igazán értem én ezt a Gráf favorizálást. Ne felejtsük el, hogy a gazdák Gráf miatt (is) tüntetgettek tavaly ezerrel. Mert nem csinált semmit. Illetve amit csinált, abba éppen tavaly nyáron bukott bele Benedek (volt) államtitkár.
Az MSZP-ben nincs potenciális kormányfő. Ha a baloldal (az MSZP baloldala) buktatott, akkor valószínűleg a baloldalhoz közelálló jelöltet talál az MSZP. Azt sem az SZDSZ, sem az MDF nem fogadja el.
Meg valami kormányszerű képződmény is kellene, miniszterekkel, államtitkárokkal.
Ja, és nem ártana valami program is.
Abból valamennyire baloldali illetőségű jelenleg 2 van. Az MSZP most (még) egyikkel sem kokettál.
Persze 2 hét nagy idő... még sok minden változhat.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.03.21. 19:55:29

@imres: nagyon nem követtem ezt a Benedek-ügyet, de ennek ellenére a jelenlegi kormányból Gráf az egyik legelfogadottabb a közvélemény kutatások szerint. (nol.hu/belfold/ev_eleji_sorrend__solyom__orban__szili)

A jelenlegi probléma az, h. olyan jelöltet kell találni, aki az mszp-nek és Fodornak is elfogadható, és még tekintélye is van.
süti beállítások módosítása