Elkezdődött a tilitoli. Folyik a helyezkedés az MSZP-ben, sokan már a választások utáni időre készülnek. Ha megpróbálunk a sorok között olvasni, érdekes dolgokra lelhetünk itt-ott. Például Andor László EB biztosi jelölésével megnyílhat az út Veres Jánosnak az EBRD-be, ugyanakkor Kovács Lászlóra az MTI híre alapján már csak „a hazai politikában és kampányban számítanak”. Ez számára minimum listavezetői helyet, azaz potenciális kormányfőjelöltséget jelenthet.

És valljuk be, nem is lenne rossz húzás. Találtak egy megbízható szocialista arcot, akivel rutinból el tudják vitetni a tavasszal várható bukást. Mivel egyes felmérések szerint már csak 10% körül járnak, a törzsközönségükön túl nem számíthatnak szavazatra, ezért egy Németh Miklóssal vagy Szilivel kár is lenne kísérletezni. Ezt a puskaport már Medgyessyvel ellőtték.

A választások után majd szépen, Lendvai Ildikó pártelnökkel karöltve visszavonulhatnak, érdemeik elismerése mellett. De 20 év után talán itt is az ideje felszámolni az MSZMP KB maradványait.

Hogy Gyurcsány visszatérhet-e ezzel? Aligha. Az önkormányzati választásokig mindenképp kivár. De 2011 tavaszán már elkezdhet az MSZP (még le nem csukott) fiataljaiból új pártkezdeményt fabrikálni. Még csak vezető szerepet se kell vállalnia, első számú klónja, Molnár Csaba kitűnően megfelel a feladatra. Nekik csak arra kell ügyelni, nehogy megkínálják őket egy főpolgármester-jelöltséggel. Mert igaz ugyan, hogy jelenleg épp szakad a fővárosi koalíció, de ahogy az egy év kisebbségi kormányzás, úgy az elkövetkező egy év sem fogja alapjaiban felforgatni a viszonyokat.

Mert ahogy a Kulcsár ügy elült, a BKV botrányok is abba fognak maradni. Mert a jobboldalnak is szüksége lesz pénzre, az fix. Legfeljebb pár évig Tarlóssal játszatják el Keller „feljelentésügyi” államtitkár szerepét, hogy meg legyen a látszat.

 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.10.14. 00:02 Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz gyurcsány veres bajnai kovács lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://bobo.blog.hu/api/trackback/id/tr961448797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása