Vajon ki lesz az mszp listavezetője? Egy biztos, nem Mesterházy Attila. Mert ha valakiről egy hónappal a döntés előtt elterjed, hogy csak ő maradt állva a jelöltek közül, akkor biztos nem az lesz a befutó.


Sokan lemorzsolódtak útközben, ez tény. A legkézenfekvőbb természetesen a jelenlegi miniszterelnök lenne, de baj van vele: ő csak 1 évre vállalta. Ráadásul tartja ehhez a szavát, ami egy politikustól, valljuk be, eléggé meglepő.


A második adu ász Gráf József lenne. Ő az egyik legismertebb és legkedveltebb miniszter, ez tény. Már tavasszal is felmerült a neve, de visszautasította az ajánlatot. Ahogy azt most is rögtön megtette, mihelyst elkezdték ismét emlegetni.


A harmadik ász a pakliban Szili Katalin, az országgyűlés volt elnöke. Előnye, hogy nem csak balról kedvelik. És ennyi. Nem lett köztársasági elnök, se Pécs polgármestere, hivatalától önként vonult vissza. Jelenleg saját mozgalmán dolgozik, biztosítva ezzel 2010 utáni hátországát. De politikai karrierjének zenitjén már túl lehet.


A legértékesebb lapok között van még valaki, az örök második. Medgyessy lemondása után egy ideig azt hihette, eljött az ideje, de végül a „borzalmas tagság” beintett, pajzsára emelve Pápa milliárdos fenegyerekét. Ráadásul most, mikor a jobbikhoz átpártolt szavazókból is vissza kellene hódítani, Kiss Péter nem tűnik a megfelelő választásnak.


A második vonal sem túl rózsás: felmerült már a nagy vezér legjobb tanítványa, Molnár Csaba. Vele pont az a baj, hogy talán túl jól sikerült a „klónozás”, senki sem tudná komolyan venni. Mesterházy frakcióvezetőként megállja a helyét a parlamentben, de onnan kilépve egyszerűen nem ismerik elegen, hogy valódi húzónév lehessen. Kovács László leköszönő EU biztost én is sokáig esélyesnek tartottam, de jelenleg kifele áll a szénája. Mert a tagság biztosan örülne neki, de egy intenzív, több hónapos kampányban ugyan arra a sorsra jutna, mint Horn 1998-ban: már nem hinne senki benne összevetve ellenfelével.


Akkor ki marad? Lampert, Szekeres, Juhász? Vagy Hiller-haver? Á, teljes kudarc lenne!
Ferenc testvér visszatérését szintén kizárnám, annak még nem jött el az ideje. A rendszerváltó nagy kommunisták is kiesnek: egy részük azóta átállt, mások otthagyták a politikát, a többiek talán már nem is élnek.


Olyan ember kell, akinek megvan a megfelelő ismertsége, egy akolba tudja terelni a szerteszét futkosó nyájat és kellő rutint szerzett a médiában. Valamint egy bukás után méltósággal vissza tudjon vonulni az első vonalból. Én már sejtem, hogy hívják a hölgyet, aki nem fog tudni nemet mondani utódja felkérésére a kongresszuson.

Szerző: nyomasek_bobo  2009.11.12. 01:09 2 komment

Címkék: választás mszp miniszterelnök jelölt 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://bobo.blog.hu/api/trackback/id/tr901519308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2009.11.15. 15:51:09

Ildikóka? Ááá, tuti bukta. :)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.11.15. 16:22:13

@Balt: én sem szavaznék rá, de nem is én vagyok a célközönség (hála a jó égnek).
süti beállítások módosítása