Nagymagyarország matrica a kocsira, kirándulás Erdélybe (busszal, előre csomagolt szendvicsekkel – ki tudhatja.. ), Székely-himnusz, radikális körlevelek továbbküldése, csakis magyar zöldség vásárlása (a multik GÖRÖGdinnye-akciója kivétel), kokárda egy hétig is, házipálinka zugfőzése (ezeknek nem fizetünk!), minimálbér papíron - többi zsebbe, ingatlanadó kijátszása, boríték az orvosnak, számla nélkül mennyi lesz?, biztonsági öv nembekötése, mozgássérült helyen parkolás, büntetőcédula elhajítás, 150.000 biztosítási ügynök és hiteltanácsadó, 800.000 rokkantnyugdíjas, külföldön feketén dolgozás, rendőr megvesztegetése, politikusok megkenése (a nem létező tized), völgyhíd, alagút, "ingyen" Duna-híd, kulturális főváros, SÜN!

 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.05.28. 19:17 1 komment

Címkék: magyar sün

A bejegyzés trackback címe:

https://bobo.blog.hu/api/trackback/id/tr971149561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Íwiii13 2010.07.19. 14:11:12

Mi a magyar most?

Véleményem szerint… Végülis ki vagy mi számít napjainkban igazán magyarnak. A gulyás, esetleg a fűszerpaprika, vagy a csikósok bőnadrágja? Vagy a Magyar Gárda? Ki tud erre a kérdésre egyből válaszolni? Valószínűleg senki, illetve csak nagyon kevesen. Rögtön talán még én sem tudnám a helyes választ. Erre a kérdésre nem lehet 1 mondatban válaszolni.
Napjainkra annak a szónak, hogy MAGYAR, már nem az a jelentése, mint évtizedekkel ezelőtt. Akkor ez a szó tükrözte az összetartást, a büszkeséget, a hazaszeretetet, és a hazafiságot. Mára ezeknek a szavaknak sajnos megváltozott a jelentése. Ha valaki ma az összetartást akarja megvalósítani, azt az embert a többség megveti és lenézik azzal az indokkal, hogy ez megvalósíthatatlan. Ez szerintem azért megvalósíthatatlan, mert szinte mindenki így gondolja. BÜSZKESÉG… Ki lenne büszke a jelenlegi állapotra? Senki, hiszen a csonka Magyarországra senki sem lehet büszke, csak azok, akik a jelenlegi határokat meghúzták. Az 1920ban történt „feldarabolás” okozta sokk máig jelen van nemzetünkben. Ez az egyik dolog. A másik dolog meg az ország jelenlegi gazdasági helyzete. A HAZASZERETET. Mindenkinek szeretnie kellene a szülőföldjét. De mára ez is megváltozott. HAZAFISÁG?! Mit is jelent? Hazafinak hazáját szerető, érte önzetlenül tevékenykedő embert nevezzük –írja a Magyar értelmező kéziszótár. Szerintem ennek a könyvnek ezt a címszavát nem sokan olvasták, ha el is olvasták, akkor nagyon gyorsan elfelejtették.
Anarchia, tehát zűrzavar, fejetlenség, nemtörődömség, közöny, kizsákmányolás, elidegenedés, nemzetrombolás, a MAGYAR NEMZET sárba tiprása az, ami most zajlik hazánkban. Senki sem tudja, hogy ennek a folyamatnak mikor lesz vége, lehet, hogy ez vezet majd nemzethalálhoz. A 18. században egy német filozófus Johann Gottfried von Herder már megjósolta az akkori Magyarország elbukását, de tévedett. Most ez a jóslat ismét előtérbe került, azzal a különbséggel, hogy most a bukást nem idegeneknek, hanem saját magunknak köszönhetjük… De Isten adja, hogy ne így legyen!
Magyarország a történelem folyamán többször is bebizonyította erősségét, ami abban rejlett, hogy mindig összefogtak a bajban, búban, bánatban, akkor is, amikor mások már hátat fordítottak az országnak. A mostani helyzetből a kiutat, csak összefogással találhatjuk meg Fogalmazásomat e pár sorral zárnám:

„Óh, Magyarország, miért nem süt már rád a Nap?
Óh, Magyarország, miért vagy boldogtalan!
Óh, Magyarország, ha te is érzed amit én,
Jó lenne már végre, ha felébrednél,
Ébredj fel!”
süti beállítások módosítása