Szombat este, éjfél után érkezett az első híradás, hogy 3 lányt meghalt egy nyugati téri szórakozóhelyen a fővárosban. Ellentmondó információk keringenek jelenleg a részletekről.


Ezzel nem is foglalkoznék most különösebben, viszont az érdekelt, hogy is működik a média ilyen esetben? Mennyire naprakész a tájékoztatás hétvégén?

 

Az internetes tudósítások alapján annyi rögtön elmondható, a televíziók teljesen leszerepeltek. Semmi hír sincs a hírtv-k oldalain (HírTV, ECHO, ATV) és a nagy kereskedelmi adókon (TV2, RTL). A Független Hírügynökség és a Havariapress oldalain sincs éjszakai ügyelet. Az MTI ugyan folyamatosan ad ki híreket, tudósítója is a helyszínen van, de semmit sem raktak fel a saját oldalukra. A hirado.hu szintén hallgat. Viszont érdekes, hogy a szintén közszolgálati Magyar Rádió alaposan tájékoztatja az érdeklődőket. A dunatv legfrissebb bulvárhíre ugyanakkor a „Fülesbaglyok Túrkevén”, szombat délről.

 

Az index.hu és az origo.hu próbál minél több információt összeszedni, folyamatosan követik a Twitter és Facebook üzeneteket is és a képek mellé videókat is feltöltenek. A Magyar Nemzet Online tőlük és az MTI hírek alapján tájékoztat. A Népszabadság Online egy ideig saját Twitter csatornáját is beemelte a híradásukba, de később kivették. A ma.hu úgy tűnik, csak az MTI-re hagyatkozik. A HVG Online volt talán a leggyorsabb, helyszíni tudosítót is küldött és egy webkamera linkjét is kitette, de a nagy terhelés miatt csak lassan elérhető. Egy idő után az is eszükbe juthatott, a szintén hozzájuk tartozó hirszerzo.hu-ra is feltegyenek valamit. Rajtuk kívül még az Inforádió az, aki folyamatosan tájékoztat a legújabb fejleményekről. A mandiner.hu is röviden beszámolt még éjjel a tragédiáról, azóta blogbejegyzés is született a témában.

 

A Figyelőnet és a Heti Válasz teljesen lemaradt az eseményekről, ahogy a Metropol és a Magyar Hírlap is. A Mancs szerkesztői pedig próféták lehettek, ugyanis a múlt héten írtak pont a helyszínről.


Ez volt az aktuális állapot bemutatása éjjel három óráig. Az áldozatok családjainak mindettől függetlenül részvétem.

Szerző: nyomasek_bobo  2011.01.16. 02:41 5 komment

Címkék: hírek west balkán nyugati tér diszkótragédia

A bejegyzés trackback címe:

https://bobo.blog.hu/api/trackback/id/tr782586978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.01.17. 02:12:50

index.hu/bulvar/2011/01/16/ot_embert_vettek_orizetbe_wb-ugyben/
"A rendőrség öt embert vett őrizetbe foglalkozás körében, több ember halálát okozó veszélyeztetés bűntettének gyanújával.

Az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat főszervezője. A rendőrség közleménye szerint az őrizetbe vettek monogramjai: Sz. Gy., A. G., K. T., F. B. G. és P. L.; a rendőrség kezdeményezte az öt személy előzetes letartóztatását."

Cikk SZALONTAY GYŐZŐVEL, a West Balkán egyik tulajdonosával: index.hu/kultur/eletmod/2010/05/11/bezar_a_west_balkan_a_nyarra/

Cikk ARATÓ GÁBORRAL, a West-Balkán másik tulajdonosával: www.magyarnarancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=22871

Interjú KECSKÉS TAMÁSSAL, a Noise Night Life alapítójával: mandiner.hu/cikk/20101015_ez_meg_mindig_nem_lakossagi

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.01.26. 19:32:38

"Mint amikor a Titanic süllyedt." Palotai Zsolt a West-Balkán ügyéről és következményeiről

quart.hu/cikk.php?id=5873
süti beállítások módosítása