41 éve a magyar csapatok bevonultak csehszlovákia területére. Majd kijöttek 2 hónap múlva. Nem magunktól mentünk: kellett hozzá az orosz medve „rábeszélő ereje”, aki 56-ben már egyszer levert minket. Itt is ők vitték el a balhét, a 4 másik nemzet katonái csak bábunak kellettek a megszálláshoz.

 

Tavaly, a 40. évfordulón ezekkel a szavakkal kért bocsánatot a magyar államfő: Szükségesnek tartom […], hogy a szabad és demokratikus Magyarország államfőjeként mély sajnálatomat fejezzem ki az akkori Csehszlovákia népeinek azért, hogy a magyar csapatok 1968-ban részt vettek a megszállásban.”

 

A Szovjetunió és a Varsói Szerződés több tagállamának, köztük a Magyar Népköztársaság hadseregének 40 évvel ezelőtti bevonulása Csehszlovákiába "agresszió volt, támadás a szabadabb gondolkodás és a szabadabb cselekvés ellen". Ezek már HillerIstván szavai voltak tavalyról.

 

Idén megkaptuk a méltó(?) választ északi szomszédunktól: Sólyom László nem teheti be a lábát szlovákiába.

 

De akkor mi történjen? Jöjjön ismét a lánctalpas megoldás?? Kinek lenne ez jó???

 

És akkor megtaláltam a következő hírt:
„A Szlovák Nemzeti Párt nem lép ki a kormánykoalícióból annak ellenére sem, hogy Robert Fico miniszterelnök megvonta a bizalmat a nemzeti párti környezetvédelmi minisztertől, és felrúgva a koalíciós szerződést, elvette a tárcát Ján Slota pártjától. A politikai stabilitás érdekében maradnak a koalícióban – magyarázta Ján Slota, aki szerint a miniszterelnök ezzel a látványos lépéssel tulajdonképpen megkezdte választási kampányát.

Szlovákiában jövő júniusban lesznek a parlamenti választások. A három helyett most már csak két helye maradt a Nemzeti Pártnak Robert Fico kormányában. A döntés hátterében a nemzeti párti miniszterek sorozatos korrupciós botrányai állnak. A legnagyobb miatt éppen a héten indult eljárás. Az emissziós kvótákat a nemzeti párti miniszter sokkal olcsóbban adta el, mint például Magyarország vagy Csehország euró milliókkal rövidítve meg ezzel az egyre üresebben tátongó államkasszát. Erről a botránysorozatról kellett elterelni a figyelmet, ezért folyik immár harmadik napja hisztériakeltés Sólyom László révkomáromi látogatása kapcsán – vélik politikai elemzők.”
(mr1-kossuth.hu)

Ha valakinek ismerős a történet, az nem a véletlen műve. Habár lehet, még jól is jönne magunk mellé most 23 millió román...
 

 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.08.21. 20:44 4 komment · 2 trackback

Címkék: sólyom fico 1968 lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://bobo.blog.hu/api/trackback/id/tr811328859

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2008-ban, Európában... 2009.08.22. 22:05:24

Miközben a hazai balliberális oldal intenzíven törekszik úgy beállítani az eseményeket, hogy a szlovák-magyar konflktus okozói az ún. „fasiszták”, had tegyek néhány észrevételt, hogy a környező országokban mennyire érvényesülnek a kisebbségi jogok. Hir...

Trackback: Nyilvános megszégyenítés 2009.08.22. 09:35:54

Az ember álnaívan azt gondolná, a diplomácia arról szól hogy a felek finom körmondatokban kerülgetik a forró kását és egy-egy mellékesnek tűnő jelző használatával küldenek fontos üzeneteket a másiknak, ügyelve arra, hogy mindezt az udvariasság, a tiszt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.22. 17:09:03

Őket olvasom

* Antagon
* Fehér Ház
* Kóczián Péter
* Reakció
* Jobbklikk
* Konzervatórium


tyű, így sose lesz ember belőled

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.08.22. 23:13:15

@Biztonsági Őr: természetesen sok mást is olvasok, de ezekkel értek egyet a legtöbbször.
süti beállítások módosítása