Ötvenhat munkavállalási kérelem érkezett prostituáltaktól a legutóbb a zürichi munkaügyi hivatalhoz, ebből ötvenöt kérelmező nő magyar volt, egy pedig román - írja a Der Sonntag című lapra hivatkozva a Local.ch

További részletek itt.

Szerző: nyomasek_bobo  2011.09.21. 09:57 Szólj hozzá!

Címkék: prostituált svájc

Hogy mi a fenti összeg? 2012-ben legalább ekkora minimálbérre lesz szükség, hogy ne csökkenjen a nettó kereset. De ha hozzá vesszük az idei és a tervezett inflációt is, már rögtön 100.000 felett vagyunk, hogy ne legyen reálbércsökkenés.

Mit is szoktak erre mondani?

Ügyes!
 

UPDATE:

A korábbi pénzügyminiszter oldalán közzétettek egy táblázatot a várható adóváltozásokról.

Mint az jól leolvasható, a legalacsonyabban keresők havonta több, mint tízezerrel kevesebbet vihetnek haza jövőre, vagy ha úgy jobban tetszik, odaadják a csökkenésüket a havi 300.000 Forintot keresőknek, akik ennyivel jobban járnak.

De a szuperbruttó kivezetésével pl. a jelenlegi maximumot megkapó állami vezetők éves szinten mintegy ötmillió forinttal megdobják a fizetésüket. Ez olyan, mintha plusz 5 havi jövedelmet kapnának a tavalyi évhez képest.

Szerző: nyomasek_bobo  2011.09.16. 18:16 2 komment · 1 trackback

Címkék: 2012 minimálbér

A miniszterelnök ma több dolgot is bejelentett a parlamentben. Az Országvédelmi Terv részeként elhangzott, hogy nekimennek az uzsorásoknak! A kihúzott szövegben még az is szerepelt, a rendőrségnek naponta legalább egyet el kell fogni. De ahogy Pintér Sárnor beiktatása óta már tudjuk, két hét alatt nem lehet rendet tenni, érthető, ha ezt már nem merték kimondani.

A kormányfő később kijelentette, az OTP mögött ott áll a magyar állam. Valamint azt is elmondta, nem lehet a hitelek teljes hiteldíj mutatója (a mágikus THM) 30% fölött, mert az már csúnya uzsorának számít. Nosza, akkor nézzünk szét az immár nyíltan államilag támogatott bank aktuális termékei között:

Itt van elsőként egy egyszerű lakossági folyószámlahitel THM-je: 35,07%

Ó, ez csak valami tévedés lehet. Lássunk mást is!
Egy szimpla áruhitel törlesztési módtól függően: 37,38-42,42% THM

Talán hitelkártyával olcsóbb? Sajnos nagyot téved, aki ezt gondolja! A hitel összegétől és az ügyfélminősítéstől függően: 38,17-54,06% THM Ügyes!

Szerencsére épp személyi hitel akció van, talán majd ott! Hát nem! Az akciós THM 32,27-38,76%

 

Egyszóval: ki is az uzsorás?

(a kép forrása)

Szerző: nyomasek_bobo  2011.09.12. 16:17 Szólj hozzá! · 5 trackback

Címkék: orbán otp csányi thm 2011 otthonvédelmi terv

A mai kormányülést követő sajtótájékoztatón jól megfigyelhettük a kormányfő kommunikációs taktikáját. Ő foglalkozik az általános, nagy, összetett dolgok bejelentésével, ami mostanság az államadósság elleni harcot jelenti. Ügyesen becsomagolt mondanivalójával a magányos küzdő szerepét veszi fel az eladósodottsággal szemben. Mindeközben igyekszik nem kihangsúlyozni azt a tényt, hogy a több milliárd eurós beavatkozás a devizatartalékok felélésének kezdetét jelenti. A magán-nyugdíjpénztárak után most az MNB páncélszekrényeiben találták meg a szükséges forrásokat, amivel normális gazdaságpolitikájuk hiányát leplezhetik.

A szükséges rossz, vagyis az adóemelések bejelentése Matolcsy miniszterre maradt, aki kínosan kerülte a megszorítás kiejtését, ehelyett az ország újjászervezésének előrehozásáról beszélt mindenféle semmitmondó szólamok társaságában. Az állami beszerzések leállítását például előrehozott intézkedésnek nevezni meglehetősen nagy képzelőerőre vall. Hogy a valóságban ez mit jelent, feltehetőleg pár napon belül jobban láthatóvá válik. Az adóhatóság „önkéntes” vállalása az áfa bevételek növeléséről is kísértetiesen emlékeztet a korábbi adóvisszatartásra a közösségi adószámmal rendelkezőknél.

A tájékoztatón azt is észrevehettünk, mikor a devizahitelesek témáját több kérdező is említette, a felvetésekre kivétel nélkül a miniszterelnök válaszolt. Ezzel ismét magát helyezte a hitelesek megmentőjének szerepébe, másnak ebben nem szánva szerepet. Burkoltan a jövő évi hiánycél megemelése is elhangzott. Eddig 2,5% volt a terv, most már 2,8-3%-ról beszéltek. Csekély változásnak tűnik, de ezek a tizedek több tízmilliárdos további mozgásteret jelentenek a jövő évi megfeszített költségvetésben.

Miniszterét illető kritika volt az is, hogy jövőre ugyan 2%-os gazdasági növekedéssel számolnak, de készíteni kell egy 2,8%-os verziót is, mert a korábbi tervekhez képest nem elfogadható ekkora csökkentés. Valószínűleg a 2012-es büdzsé elfogadása után ez a visszalépés fogja jelenteni az indokot Matolcsy szerepének csökkentéséhez. Ez jelenthet teljes útilaput, esetleg az önálló pénzügyminisztérium létrehozását, levéve a fiskális tervezés terheit a gazdasági miniszter vállairól. Mert néha nem tudja a jobb kéz, mivel okoz újabb bajt.

A Wikileaks kiszivárogtatását, mely szerint korábban elhangzott, hogy nem kell arra figyelni, mit mond az akkori miniszterelnök-jelölt a kampányban, egy ócska trükkel próbálták elkenni. Eszerint arra gondolt, csak a tetteit figyeljék a gazdasági szakértők, ne a szavait. Sokan be is dőlhetnek ennek az értelmezésnek.  Az őszödön elhangzottakat is valami hasonlóval próbálta ellenfelük megkerülni, hogy tulajdonképp az egy igazságbeszéd volt. Ez már akkor sem jött be, kíváncsi vagyok, ez a gondolatmankó (by Törög G.) most mire lesz elég.

Szerző: nyomasek_bobo  2011.09.06. 17:03 1 komment

Címkék: orbán költségvetés sajtótájékoztató matolcsy

Egyre erősödnek a kritikus hangok az Orbán-kormány gazdaságpolitikai tevékenységéről. Immár 15 hónapja álltak fel az új csúcsminisztériumok, hatalmas terheket véve a hátukra. A súlyos örökségüket senki sem kérdőjelezi meg, habár a Bajnai kabinet munkája jelentősen enyhített a terheken.

 

Mivel a választók részéről mindent elsöprő várakozás volt az új kormánnyal szemben, viszont az önkormányzati választásokig semmi konkrétumot nem árultak el, így az átmeneti állapotban mindenféle csontvázbizottságosdival meg elszámolási kormánybiztossal próbálták betölteni az űrt. Ez a „legjobb” gyurcsányi időket jellemző kommunikációs taktika annyira bevált, hogy azóta sem tértek le a kitaposott ösvényről. Az orwelli átnevezések, nyugdíjvédelmi pénzszedők és elmúltnyolcévezés mantrájából azóta sem tudtak kitörni.

 

Sajnos az adócsökkentések mellé a fedezetet nem sikerült normális körülmények között megteremteni, csak az úgynevezett válságadókkal és a magánnyugdíjvagyon felélésével, valamint az állami szféra béreinek befagyasztásával. A párthűséget mindennél előbbre helyező káderpolitika a költségvetés elkészítésénél is megbosszulta magát. Aki szót emelt az intézkedések tarthatatlansága ellen, azt leváltották, ellehetetlenítették vagy jogkörét csorbították.

 

De a gazdasági folyamatok nem a pártok színes és idilli elképzelései szerint alakulnak általában, ennélfogva a kormányon kívül senkit sem lepett meg az a szomorú tény, hogy az idei költségvetés számai tarthatatlanok, a hiány már egy hónap után elszállt. Csak brutális megszorítással, a Széll Kálmánról elkeresztelt intézkedéssorozattal tudták az eredeti mederbe úgy-ahogy visszaterelni a folyamatokat.

 

Ekkor jött az újabb pofon, a második negyedéves GDP adat, ami az idáig folytatott vudu gazdaságpolitika egyenes következménye minden meghatározó külső pénzügyi szakember véleménye szerint. Az elhibázott adócsökkentés, a hitelezések és beruházások visszafogása extra adókkal nem is vezethetett máshova.

 

Ezek után sokakban felmerül a kérdés: váltani kell?! De vajon mit lép a kormányfő? Hagyja veszni jobbkezét, vagy megelégszik pár államtitkár eltakarításával? Szeptember elejére ígérték a konkrétumokat az újabb megszorításokról, de a nadrágszíj további összehúzását hitelesebb lenne mással elvégeztetni, aki mellett Matolcsy csendesen visszavonulhat valamilyen számára kreált különleges főtanácsadói pozícióba.

 

A fenti elgondolással csupán az a baj, hogy keményen benne vagyunk a jövő évi költségvetés tervezésében. Nem lehet csak úgy leemelni egy szakembert a polcról, hogy: Tessék fiam, ez a feladat, pénz nincs rá, oldd meg! Feltehetőleg csak olyan szakértő jöhet számításba, aki már rendelkezik valamiféle kormányzati, költségvetési, államigazgatási tapasztalattal. Ebből a szempontból pl. Oszkó Péter sem lett volna ideális választás Bajnainak, ha előtte nem épp ők dolgozzák ki a reformszövetségben a később általuk nagyrészt meg is valósított programot. Most viszont ilyen átfogó kilábalási terv nem ismert.

 

Járai Zsigmond egy ideje elment biztosítózni, a miskárolt költségvetési tanácsban és az MNB-nél ott ül Simor feje felett, magánnyugdíj-pénztárat vásárol (megjegyzem, már csak emiatt is bízhatnak az Alkotmánybíróság határozatában a megmaradt tagok, hisz a saját emberüket nem fogják kigolyózni a fiúk). Tehát ő kiesik a sorból.

 

Varga Mihály, aki pont Járait váltotta a pénzügyminiszterkedésben, kézenfekvő megoldás lehet. Ha a tavalyi csontvázas ámokfutását nem tekintjük, épp ideális lehet a pozícióra. Kérdés, a miniszterelnökség jelenlegi államtitkára, a Fidesz-alelnöke akar-e az új Bokros Lajos lenni?

 

Chikán Attila épp most kritizálta a kormány intézkedéseit, hozzátéve, hogy hosszú ideje már nem számítanak a tanácsaira. Ezért a volt miniszter, jelenleg rektor nem valószínű, hogy a befutók között lenne. Valaki más talán a Corvinus Egyetem tájékáról?

 

Bod Péter Ákos például rendelkezik a szükséges tapasztalatokkal. Miniszter, jegybankelnök is volt a kilencvenes évek elején, majd főtanácsadó, egy pillanatra lehetséges miniszterelnök-jelöltként is felmerült a neve. A tanszékvezetői székét most újra miniszteri bársonyszékre válthatná a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével idén kitüntetett szakember.

 

De ott van még Surányi György is. A Bajnai kormány alakulása előtt a többszörös jegybankelnök neve is felmerült az utódok között, aki a Fidesz támogatásától tette függővé a felkérés elfogadását. Akkor nem kapta meg a bizalmat a jelenlegi bankvezér, de őt inkább Simor András lehetséges utódjának tartják az MNB élén.

 

Ha már bankvilág, mindenképp meg kell említeni Csányi Sándor nevét is. Egy ideig az Mdf átvételét tervezte, de csúnyán felültették (kijátszották?) a közismert lehallgatási botránnyal. A leggazdagabb magyarok egyike talán túl nagy falat lenne egy megszorításokat levezénylő miniszternek, valószínűleg túlnőne a munkaadóján. Márpedig önmaga kihívóját senki sem akarja helyzetbe hozni.

 

Az Otp első embere után Hernádi Zsolt nevét se felejtsük el. Időről-időre felbukkan a távozásának híre, de ebben inkább a Mol elnök ellenségei, mint a barátai érdekeltek. Ráadásul korrupciós ügyekbe is keverte a horvát sajtó, ezért sem valószínű, hogy hirtelen INA-ba szállna a bátorsága és otthagyná gazdasági főművét a bizonytalan politikai életútért.

 

A legmeglepőbb választás talán Simicska Lajos lenne. A Fidesz gazdasági guruját már az első Matolcsy korszakban kipróbálták az adóhatóság elnökének szerepében, de nem volt hosszú a karrier. No meg ki tudja, mi van az ellenzék fiókjainak mélyén, amik csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy felszínre kerüljenek.

 

Ne feledkezzünk el a szocialista korszak alatt kiebrudaltakról: Szász Károly egy Otp-s kitérőt követően azóta ismét a pénzügyi felügyelet elnöke lehet, míg Mellár Tamás, a Statisztikai Hivatal korábbi vezetője mostanában inkább a kormányt kritizálók közé tartozik. Szóba jöhet még a Nemzeti Bank volt ügyvezető igazgatója, Hamecz István, aki jelenleg az Otp alapkezelő elnöke. Ő már tavaly, a Heti Válasz oldalain is hangoztatta költségvetési elképzeléseit.

 

S végül de nem utolsó sorban egy fiatalt még megemlítenék, habár Oszkó óta tudjuk, a kor nem számít: ő Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató irányítója. Habár sokszor kritizálta a kormány intézkedéseit, elszántsága és jelenlegi "bizalmi" pozíciója mellette szólnak.

Szerző: nyomasek_bobo  2011.08.22. 18:51 2 komment · 1 trackback

Címkék: orbán járai miniszter csányi varga 2011 szász chikán bod hernádi simicska surányi heim matolcsy mellár hamecz

Szombat este, éjfél után érkezett az első híradás, hogy 3 lányt meghalt egy nyugati téri szórakozóhelyen a fővárosban. Ellentmondó információk keringenek jelenleg a részletekről.


Ezzel nem is foglalkoznék most különösebben, viszont az érdekelt, hogy is működik a média ilyen esetben? Mennyire naprakész a tájékoztatás hétvégén?

 

Az internetes tudósítások alapján annyi rögtön elmondható, a televíziók teljesen leszerepeltek. Semmi hír sincs a hírtv-k oldalain (HírTV, ECHO, ATV) és a nagy kereskedelmi adókon (TV2, RTL). A Független Hírügynökség és a Havariapress oldalain sincs éjszakai ügyelet. Az MTI ugyan folyamatosan ad ki híreket, tudósítója is a helyszínen van, de semmit sem raktak fel a saját oldalukra. A hirado.hu szintén hallgat. Viszont érdekes, hogy a szintén közszolgálati Magyar Rádió alaposan tájékoztatja az érdeklődőket. A dunatv legfrissebb bulvárhíre ugyanakkor a „Fülesbaglyok Túrkevén”, szombat délről.

 

Az index.hu és az origo.hu próbál minél több információt összeszedni, folyamatosan követik a Twitter és Facebook üzeneteket is és a képek mellé videókat is feltöltenek. A Magyar Nemzet Online tőlük és az MTI hírek alapján tájékoztat. A Népszabadság Online egy ideig saját Twitter csatornáját is beemelte a híradásukba, de később kivették. A ma.hu úgy tűnik, csak az MTI-re hagyatkozik. A HVG Online volt talán a leggyorsabb, helyszíni tudosítót is küldött és egy webkamera linkjét is kitette, de a nagy terhelés miatt csak lassan elérhető. Egy idő után az is eszükbe juthatott, a szintén hozzájuk tartozó hirszerzo.hu-ra is feltegyenek valamit. Rajtuk kívül még az Inforádió az, aki folyamatosan tájékoztat a legújabb fejleményekről. A mandiner.hu is röviden beszámolt még éjjel a tragédiáról, azóta blogbejegyzés is született a témában.

 

A Figyelőnet és a Heti Válasz teljesen lemaradt az eseményekről, ahogy a Metropol és a Magyar Hírlap is. A Mancs szerkesztői pedig próféták lehettek, ugyanis a múlt héten írtak pont a helyszínről.


Ez volt az aktuális állapot bemutatása éjjel három óráig. Az áldozatok családjainak mindettől függetlenül részvétem.

Szerző: nyomasek_bobo  2011.01.16. 02:41 5 komment

Címkék: hírek west balkán nyugati tér diszkótragédia

Úgy vélem, a magyar online médiában az olvasókat legjobban a kommentek és az internetes szavazások alapján lehet megítélni. Ezek közül a szavazás áttekintése az egyszerűbb, ami elég pontos képet ad a válaszolók nézeteiről.

Volt valaha egy mértékadó jobboldali lap, a Heti Válasz. Sajnos egy ideje bulváros címekkel és tartalommal próbál fennmaradni a piacon, eltávolodva eredeti szellemiségüktől. Most a korábbi voksolásaik eredményeiből szemezgettem. A tanulságot mindenki levonhatja magának:

 

Ön szerint szükség volt Magyarországon a holokauszt tagadását büntető törvényre?

Nem 76% (4209 db)

 

Ön adna szavazati jogot a határon túli magyaroknak?

Nem 59% (4709 db)

 

Ön szerint jó államfő lesz Schmitt Pál?

Nem 60% (4148 db)

 

Találkozik az Ön akaratával a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának kifüggesztése?

Nem 64% (3393 db)

 

Ön egyetért azzal, hogy a kormány szűkíti az Alkotmánybíróság hatáskörét?

Nem 68% (4216 db)

 

Ön egyetért azzal, hogy a kormány mégsem vonja meg a jómódúaktól a családi pótlékot?

Nem 83% (4075 db)

 

Végül a legfrisebb, egy holtverseny körüli állapot:

Ön egyetért azzal, hogy a jövőben az állam kezelje a nyugdíj-megtakarításokat?

Igen 51% (2035 db) Nem 48% (1881 db)
Szerző: nyomasek_bobo  2010.12.05. 11:02 1 komment

Címkék: szavazás heti válasz

Epilógus: elvileg szlovák mintára készült a kormány kifüggesztendő nyilatkozata, ezért elképzeltem, milyen lenne, ha elkezdene a két ország levelezni róla. Közben a cseheket is bevonnák, mert Benes óta ők is szeretik a határokon átívelő gondolatokat. A költségek kímélése miatt fordítóprogramokat használnának természetesen (a válság okán). Ez lett belőle pár levélváltás után:

„Függetlenül attól, hogy a béke, a szabadság és a megértés.”

XXI. Az első évtizedében a század, negyven év megszállás, diktatúra és az átmenet zavaros két évtizeddel azután, hogy India jogát az önrendelkezésre és a képességét, hogy önrendelkezés. A magyar nemzet vívott híres csata 1956-ban, de elnyomta a vérben a forradalom. Csata folytatódik paktumaival politikai rendszer, és végül elhagyni kiszolgáltatottság, az önállóságot, és nem keletkezik, de a növekvő szegénység, a remény, a bizalom és a testvériség, hanem mély spirituális, gazdasági és politikai válság eszkalálódott. A magyar nemzet 2010 tavaszán találkozott ismét a vitalitás és a siker, a forradalom szavazófülkékben találkozott. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy harcolt a forradalomban, az alkotmányos keretek elismeri és tiszteletben tartja azt. A Közgyűlés úgy határozott, hogy az áprilisi választások, az új társadalmi szerződés, az új rendszer, az emberek, a nemzeti rendszer együttdöntési bírósági határozatok. Magyar Nemzeti Történeti bűncselekményt követték el az Országgyűlés, és alapított egy új kormányt kell létrehozni, nem alkuvó, s tudja, hogy kemény munka, úgy hangzik, mint egy nemzeti rendszer. Mi a magyar, a magyar parlament azt mondta, hogy az új demokratikus politikai és gazdasági rendszereket, hogy növelje az emberi erőforrások szükség a túléléshez, a méltóság és a linkeket a minden egyes tagja a magyar nemzetnek. Munkahelyen, otthon, a család, az egészség és a közös jövőt a Magyar Nemzeti átjárhatósági tartóoszlopai. A nyitott mindkét oldalán a magyar határtól és után. Lehetőségek és arra számítanak, hogy mindenki, aki Magyarországon él, és elkötelezett munkát. Úgy véljük, hogy a nemzeti együttműködési rendszer együttműködés a jövőben hazánk erős és virágzó Indiában. Ez egy nagy felszabadító erő, a magyar egység minden ember, tekintet nélkül korra, nemre, vallásra, politikai véleményre, az élet bárhol a világon, nagy reményeket fűz az elkövetkező tíz évben, tekintettel a magyarok. Látjuk, hogy a következő években az életünk most.

Dr. Paul Schmitt S. K, hangszóró
Hegedűművész Lorántné tiszt az Országgyűlés
Dr. Richard Tarnai azonban hivatalosan is az országgyűlés

* A nemzeti politikai nyilatkozat 2010-ben. 14. Június megértést.

Szerző: nyomasek_bobo  2010.07.19. 11:04 1 komment

Címkék: politika fordítás magyar cseh szlovák nemzeti nyilatkozat együttműködési

Gondolom, sokan látták a hírekben Orbán Viktor évértékelő beszédjét. Sokaknak ismerős lehetett a körítés is: nemzetiszín zászlók, felirat a pulpituson. Ezen nincs mit csodálkozni, ma már mindenki az amerikai trendet követi. De vajon mi lehetett a konkrét előképe a mostani díszletnek?

Íme, néhány előzmény:


Barack Obama elnökválasztási kampánya alatt:

John McCain szintén az elnökválasztási kampányból:Jed Bartlet bejelenti újraindulását az Elnök Emberei (West Wing) c. sorozatban:Matt Santos a megnyert választás után, szintén az Elnök Emberei sorozatból:

Szerző: nyomasek_bobo  2010.02.06. 15:30 2 komment · 1 trackback

Címkék: west wing választás orbán obama santos 2010 mccain bartlet országértékelő

Kirakhatnám a 18-as karikát a sarokba, ha poénnak venném a dolgot. Mert ugyan nem "olyan" dolog következik, de ez is eléggé felnőtt téma.

Az utóbbi hetekben ugyanis egyre többet hallani arról, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer tarthatatlan, 2050-re becsődöl. Vajon ilyen esetben mi a felelős lépés? Talán megígérni, hogy nem fog semmi változni, a kánaán vár ránk. Esetleg riogatni, hogy mindenki ráébredjen a helyzet tarthatatlanságára? Vagy nem csinálunk semmit, eddig is megúsztuk!

Keresem az értelmes válaszokat, de még egyet sem találtam. Pedig ennek megoldása okos döntést, jó választást igényelne. Létezik ilyen?
 

Szerző: nyomasek_bobo  2010.01.15. 00:22 3 komment

Címkék: választás nyugdíj 2010

Kicsit felbosszantott a hír, hogy nem akarják szigorítani a felsőoktatásba kerülés feltételeit az érintettek. Pontosabban a minisztérium kész lenne a módosításra (csodálkoztam is Pistiéken), de a nagy tudású hallgatói önkormányzat ellenáll, a rektorok szintén. Miről is szól a tudósítás pontosan?


„Nincs közös álláspont a felvételi minimumpont emeléséről 2010. január 12. 20:00

Nem született döntés, és közös álláspont sem alakult ki a felvételi minimumpontszám 200-ról 240-re történő emeléséről a Felsőoktatási Kerekasztal keddi ülésén - tudta meg az MTI az ülés után. Miskolczi Norbert, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke elmondta, hogy a tárca javaslata szerint 2012-től emelkedne a bekerüléshez szükséges ponthatár. A minisztérium a minőség javítására hivatkozva azt is javasolja a felvételi kormányrendelet módosításában, hogy az emelt szintű érettségiért járó maximum 80 pont 100-ra emelkedjék, így összesen az eddigi 480 ponttal szemben 500 pontot lehetne szerezni.

Az ülésen abban egyetértés volt, hogy fontos a minőségi oktatás. Ugyanakkor ez a lépés nem emeli egyértelműen a minőséget - mondta a HÖOK elnöke. Miskolczi Norbert elmondta, hogy a HÖOK később tárgyal a javaslatról, ám azt feltehetőleg nem támogatják majd.

Az MTI úgy tudja, hogy a rektori konferencia szintén elutasító állásponton van a kérdésben.”


Azaz mindenki egyetért, hogy minőségi oktatásra lenne szükség, de ha tenni is kell valamit, akkor már meghátrálnak. A rektorok véleménye persze érthető. Az intézmények a fejkvótából élnek, majd hülyék lesznek kevesebb diákot beengedni. Még a végén veszélyeztetnék többmilliós fizetésüket. Emelt szintű érettségi jobb elismerése? Ugyan már, melyik büfé szakra vehetnénk fel ezután bárkit is, ha ezt engedjük bevezetni? – gondolják magukban, hátradőlve bőrfoteljeikben.


Persze a hallgatókat sem kell félteni. Tandíj? Tűntetünk! Nyelvvizsga követelmény? Elhalasztatjuk! Felvételi? Eltörölni!

Kérdem én Miskolczi Norbertet, mégis mi a fene emelne a színvonalon, ha nem a hallgatók jobb megválogatása? Két éve kevesebben érettségiznek, mint ahány helyre be lehet jutni. Azaz szinte csak az nem tanul tovább, aki nem akar. Mert mit is jelent a jelenlegi 200-as minimum ponthatár? Például műszaki felsőoktatás esetén ez 2 érettségi tantárggyal elérhető, amiből elég, ha ez egyik (általában kötelezően matematika) épp sikerül, azaz 20%-os, ha a másik szabadon választott (mondjuk informatika) jeles, azaz 80%-os vagy jobb lesz. A százalékok duplázásával ez 200 pontot jelent, és már sok helyre fel is van véve. Akár még államilag támogatott képzésre is, nem csak költségtérítéses formában.

Azaz a 240 pont csak annyi jelentene, nem lehet kettessel bejutni. De ez szerintük nem emelné egyértelműen az oktatás minőségét. Valóban, de rossz lenne, ha mindenki elférne az előadókban, lenne elég vizsgalehetőség. Sőt, megkockáztatom, talán még az oktatók is több figyelmet tudnának fordítani egy hallgatóra. Fúj, undorító, le vele!

Persze tudom, a birkaneveléshez nyáj is kell! Különben ki választana meg például ilyen hökösöket?

 

Szerző: nyomasek_bobo  2010.01.13. 00:39 Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás felvételi érettségi hök ponthatár

Igazán mozgalmas lett az október a hírek tekintetében, lassan ébredeznek a csatornák nyári csipkerózsika álmukból. Elkezdte a tv2 a BL közvetítést, melyet a Debrecen továbbjutása mentett meg az érdektelenségtől. Az U20-as mérkőzésekkel ellenben az m2 jól elcsúszott. Wahorn a Klubrádióban ordított, míg Betlen János átment a Ma Reggelbe. A HBO-nál áll a zászló, ha a tornatanárról van szó. Juszt helyett Müller Péter beszélget esténként a közszolgálatin, Hajós András viszont most nem késő esténként sóz, hanem kuktaként új főzőműsorában. Emellett igazi mesterszakácsokat is keresnek az újradizájnolt csatornán, sőt a testüket is olyannak szeretik, amilyen. Borbás Marcsiból hungarikum lesz, de a paprikát meghagyja Váncsának és Szilynek. A gasztronómiához semmi köze a sittesekkel induló Hal a tortán őszi szezonjának, flambírozás helyett elég nagy égés lett belőle. A konkurencia csak simán gyilkosozott. Átfazonírozták a brit tehetségkutatót csillag születikké, ami szépen a földbe döngölte majd jól meg is taposta a sztárral szembent. Sarah Silverman közben elvaterázná a Vatikánt, pedig az év végére kiderült, ők még Simpsonékat is szeretik. Jorja Fox marad, míg a helyszínelők Budapestre jönnek, igaz csak kiállítva, de Sofia Milos személyesen is felénk néz. Havas és Fábry egymást kóstolgatja, míg a tv2 nem állt meg Bárdosék kirúgásánal, igaz Friderikusz még nekik sem kell. Egy semmivé vált villanypásztoros celebalázást követően „véletlen” élőben szidják sztárjaikat és nézőiket a kertvk. A válság hatására elmentek otthonról a Ringiernél, már az internetünkből is részesedést akarnak. Vágóék hibáznak, majd párbajozni vissza se térnek, de ettől még nem áll az alku. Benkő fingótársat keres, az ORTT meg új rádiókat. Szerencsére az ismeretterjesztő csatornákban még bízhatunk, legyen szó válságövezetekről vagy akár rákászatról.

Megújult a comment:com, elhunyt Dargay Attila.

Szerző: nyomasek_bobo  2010.01.03. 00:24 Szólj hozzá!

Címkék: tv lista médiaipar az év izéi

Vajon ki lesz az mszp listavezetője? Egy biztos, nem Mesterházy Attila. Mert ha valakiről egy hónappal a döntés előtt elterjed, hogy csak ő maradt állva a jelöltek közül, akkor biztos nem az lesz a befutó.


Sokan lemorzsolódtak útközben, ez tény. A legkézenfekvőbb természetesen a jelenlegi miniszterelnök lenne, de baj van vele: ő csak 1 évre vállalta. Ráadásul tartja ehhez a szavát, ami egy politikustól, valljuk be, eléggé meglepő.


A második adu ász Gráf József lenne. Ő az egyik legismertebb és legkedveltebb miniszter, ez tény. Már tavasszal is felmerült a neve, de visszautasította az ajánlatot. Ahogy azt most is rögtön megtette, mihelyst elkezdték ismét emlegetni.


A harmadik ász a pakliban Szili Katalin, az országgyűlés volt elnöke. Előnye, hogy nem csak balról kedvelik. És ennyi. Nem lett köztársasági elnök, se Pécs polgármestere, hivatalától önként vonult vissza. Jelenleg saját mozgalmán dolgozik, biztosítva ezzel 2010 utáni hátországát. De politikai karrierjének zenitjén már túl lehet.


A legértékesebb lapok között van még valaki, az örök második. Medgyessy lemondása után egy ideig azt hihette, eljött az ideje, de végül a „borzalmas tagság” beintett, pajzsára emelve Pápa milliárdos fenegyerekét. Ráadásul most, mikor a jobbikhoz átpártolt szavazókból is vissza kellene hódítani, Kiss Péter nem tűnik a megfelelő választásnak.


A második vonal sem túl rózsás: felmerült már a nagy vezér legjobb tanítványa, Molnár Csaba. Vele pont az a baj, hogy talán túl jól sikerült a „klónozás”, senki sem tudná komolyan venni. Mesterházy frakcióvezetőként megállja a helyét a parlamentben, de onnan kilépve egyszerűen nem ismerik elegen, hogy valódi húzónév lehessen. Kovács László leköszönő EU biztost én is sokáig esélyesnek tartottam, de jelenleg kifele áll a szénája. Mert a tagság biztosan örülne neki, de egy intenzív, több hónapos kampányban ugyan arra a sorsra jutna, mint Horn 1998-ban: már nem hinne senki benne összevetve ellenfelével.


Akkor ki marad? Lampert, Szekeres, Juhász? Vagy Hiller-haver? Á, teljes kudarc lenne!
Ferenc testvér visszatérését szintén kizárnám, annak még nem jött el az ideje. A rendszerváltó nagy kommunisták is kiesnek: egy részük azóta átállt, mások otthagyták a politikát, a többiek talán már nem is élnek.


Olyan ember kell, akinek megvan a megfelelő ismertsége, egy akolba tudja terelni a szerteszét futkosó nyájat és kellő rutint szerzett a médiában. Valamint egy bukás után méltósággal vissza tudjon vonulni az első vonalból. Én már sejtem, hogy hívják a hölgyet, aki nem fog tudni nemet mondani utódja felkérésére a kongresszuson.

Szerző: nyomasek_bobo  2009.11.12. 01:09 2 komment

Címkék: választás mszp miniszterelnök jelölt 2010

Szűk fél évvel az országgyűlési választások előtt bármilyen találgatás elmeháborodott cselekedetnek látszik, de mivel már megkezdődött a kampány, még időben, józan fejjel le akartam írni, mit várok. Íme tehát az előző posztomban megjelent első fordulóra vonatkozó becslés kibontása:

 

Első és legfontosabb dolog, amit el kell mondanom, hogy a számok teljesen szubjektívek és a saját véleményem mellett max. a korábbi választások tanulságain alapulnak.

 

A részvételi adatokat nem becsültem meg, de valószínűleg nem tévedek sokat, ha mintegy 5 millió szavazó részvételével számolok. Nézzük a sorrendet:

 

Munkáspárt 0,2%
Azt hiszem, ehhez nincs mit hozzátennem. Ennyi hithű kommunista még van talán az országban.


MDF-SZDSZ 5,1%
Sokan őrültnek tarthatnak ezért, de ne feledjük, 2 rendszerváltó pártról van szó, több mint 20 év tapasztalatával és országos (bár erősen erodálódott) szervezeti rendszerrel. Ne nézzük hát le őket, bármennyire is kicsi az esélyük. Ha tényleg össze fognak, a Bokros vezette listával (és a mögötte állók anyagi erőforrásaival) egyszerre 3 rétegből kaparhatják össze a bejutáshoz szükséges szintet. Egyfelől ott vannak a talajt vesztett liberálisok, másrész a Fideszben csalódott konzervatívok, harmadrészt a Bokrost kedvelő baloldaliak.


LMP 5,2%
Ez még talán az előzőnél is nagyobb bátorságnak tűnik, ha nem lennének bíztató jelek. Az egyik ilyen, hogy a Centrum párt már bizonyította, van 4-5%, aki egyik oldalra sem akar szavazni ilyen vagy olyan okokból, de otthon se maradna. Másrészt az EP választáson a semmiből szereztek majd 70.000 szavazót, szinte nulla kampánnyal (a többiekhez viszonyítva). Ha tehát meg tudnak maradni az elkövetkezendő hónapokban középen, távol tartva magukat a politikai kalandoroktól, valamint sikerül egy jót szervezett, országos kampányt végigvinniük, nem csak álom maradhat a bejutás.

Jobbik 9,5%
Ahogy már hivatkoztam az előbb az EP választásokra, most is azt teszem. Szerintem az a majd félmilliós tömeg, akik akkor a Jobbikra szavaztak, a lehetséges támogatóik számának maximumát is jelentik. Tehát 10%-ot meghaladó támogatottságot csak lényegesen alacsonyabb országos részvétel mellett várok, mert hogy minden radikális elmegy szavazni, abban biztos vagyok.

 

Mszp 22%
Jelenleg a közvélemény-kutatók szerint 20% alatt állnak a biztos szavazók tekintetében, de ők nem sejtik, amit én. ;-) Mégpedig azt, hogy minden idők legdurvább negatív kampányára számítok. És az a réteg, aki a 300 Ft-os népszavazás után a Fideszhez csapódott, a kétharmad-patás ördög-Mikola-Semjén-Kövér „hívószavakra” feltehetőleg elfordul a jobboldaltól, akikre anno az Mszp kvázi megbüntetéseként szavazott. De nem is kell mindet meggyőzniük, elég, ha inkább otthon maradnak, csak ne a Fideszre voksoljanak.

 

Fidesz(+KDNP) 58%
Ehhez nincs mit hozzá fűznöm, ennyi a maradék. Még ha kisebb pártkezdemények pár tized százalékot levonnak belőle, nagyságrendileg kb. ennyi várható. Ne feledjük, ez a szám is majd hárommillió embert jelent. Hogy elég lesz-e a kétharmados többséghez, az már más kérdés, de annak megbecsülésére már igazán nem vállalkoznék.

 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.11.08. 17:00 12 komment

Címkék: választás 2010

2010. évi
Országgyűlési Képviselő Választás
1. fordulója - 2010. április 11.

Az 5-10%-os határszámítás

A területi listák értékelése

Önálló területi listát állító pártok értékelése

A listát állító párt neve

( % )

Értékelés

MSZP

22,00 %

Mandátumot szerezhet

Jobbik

9,50 %

Mandátumot szerezhet

LMP

5,20 %

Mandátumot szerezhet

MDF-SZDSZ

5,10 %

Mandátumot szerezhet

MUNKÁSPÁRT

0,20 %

Nem szerezhet mandátumot

Közös területi listát állító pártok értékelése

Közös lista neve

A listát állító pártok neve

( % )

Értékelés

FIDESZ-KDNP

 

58,00 %

Mandátumot szerezhet

 

FIDESZ

29,00 %

Mandátumot szerezhet

 

KDNP

29,00 %

Mandátumot szerezhet

 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.11.07. 12:41 15 komment · 1 trackback

Címkék: választás 2010

Elkezdődött a tilitoli. Folyik a helyezkedés az MSZP-ben, sokan már a választások utáni időre készülnek. Ha megpróbálunk a sorok között olvasni, érdekes dolgokra lelhetünk itt-ott. Például Andor László EB biztosi jelölésével megnyílhat az út Veres Jánosnak az EBRD-be, ugyanakkor Kovács Lászlóra az MTI híre alapján már csak „a hazai politikában és kampányban számítanak”. Ez számára minimum listavezetői helyet, azaz potenciális kormányfőjelöltséget jelenthet.

És valljuk be, nem is lenne rossz húzás. Találtak egy megbízható szocialista arcot, akivel rutinból el tudják vitetni a tavasszal várható bukást. Mivel egyes felmérések szerint már csak 10% körül járnak, a törzsközönségükön túl nem számíthatnak szavazatra, ezért egy Németh Miklóssal vagy Szilivel kár is lenne kísérletezni. Ezt a puskaport már Medgyessyvel ellőtték.

A választások után majd szépen, Lendvai Ildikó pártelnökkel karöltve visszavonulhatnak, érdemeik elismerése mellett. De 20 év után talán itt is az ideje felszámolni az MSZMP KB maradványait.

Hogy Gyurcsány visszatérhet-e ezzel? Aligha. Az önkormányzati választásokig mindenképp kivár. De 2011 tavaszán már elkezdhet az MSZP (még le nem csukott) fiataljaiból új pártkezdeményt fabrikálni. Még csak vezető szerepet se kell vállalnia, első számú klónja, Molnár Csaba kitűnően megfelel a feladatra. Nekik csak arra kell ügyelni, nehogy megkínálják őket egy főpolgármester-jelöltséggel. Mert igaz ugyan, hogy jelenleg épp szakad a fővárosi koalíció, de ahogy az egy év kisebbségi kormányzás, úgy az elkövetkező egy év sem fogja alapjaiban felforgatni a viszonyokat.

Mert ahogy a Kulcsár ügy elült, a BKV botrányok is abba fognak maradni. Mert a jobboldalnak is szüksége lesz pénzre, az fix. Legfeljebb pár évig Tarlóssal játszatják el Keller „feljelentésügyi” államtitkár szerepét, hogy meg legyen a látszat.

 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.10.14. 00:02 Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz gyurcsány veres bajnai kovács lászló

41 éve a magyar csapatok bevonultak csehszlovákia területére. Majd kijöttek 2 hónap múlva. Nem magunktól mentünk: kellett hozzá az orosz medve „rábeszélő ereje”, aki 56-ben már egyszer levert minket. Itt is ők vitték el a balhét, a 4 másik nemzet katonái csak bábunak kellettek a megszálláshoz.

 

Tavaly, a 40. évfordulón ezekkel a szavakkal kért bocsánatot a magyar államfő: Szükségesnek tartom […], hogy a szabad és demokratikus Magyarország államfőjeként mély sajnálatomat fejezzem ki az akkori Csehszlovákia népeinek azért, hogy a magyar csapatok 1968-ban részt vettek a megszállásban.”

 

A Szovjetunió és a Varsói Szerződés több tagállamának, köztük a Magyar Népköztársaság hadseregének 40 évvel ezelőtti bevonulása Csehszlovákiába "agresszió volt, támadás a szabadabb gondolkodás és a szabadabb cselekvés ellen". Ezek már HillerIstván szavai voltak tavalyról.

 

Idén megkaptuk a méltó(?) választ északi szomszédunktól: Sólyom László nem teheti be a lábát szlovákiába.

 

De akkor mi történjen? Jöjjön ismét a lánctalpas megoldás?? Kinek lenne ez jó???

 

És akkor megtaláltam a következő hírt:
„A Szlovák Nemzeti Párt nem lép ki a kormánykoalícióból annak ellenére sem, hogy Robert Fico miniszterelnök megvonta a bizalmat a nemzeti párti környezetvédelmi minisztertől, és felrúgva a koalíciós szerződést, elvette a tárcát Ján Slota pártjától. A politikai stabilitás érdekében maradnak a koalícióban – magyarázta Ján Slota, aki szerint a miniszterelnök ezzel a látványos lépéssel tulajdonképpen megkezdte választási kampányát.

Szlovákiában jövő júniusban lesznek a parlamenti választások. A három helyett most már csak két helye maradt a Nemzeti Pártnak Robert Fico kormányában. A döntés hátterében a nemzeti párti miniszterek sorozatos korrupciós botrányai állnak. A legnagyobb miatt éppen a héten indult eljárás. Az emissziós kvótákat a nemzeti párti miniszter sokkal olcsóbban adta el, mint például Magyarország vagy Csehország euró milliókkal rövidítve meg ezzel az egyre üresebben tátongó államkasszát. Erről a botránysorozatról kellett elterelni a figyelmet, ezért folyik immár harmadik napja hisztériakeltés Sólyom László révkomáromi látogatása kapcsán – vélik politikai elemzők.”
(mr1-kossuth.hu)

Ha valakinek ismerős a történet, az nem a véletlen műve. Habár lehet, még jól is jönne magunk mellé most 23 millió román...
 

 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.08.21. 20:44 4 komment · 2 trackback

Címkék: sólyom fico 1968 lászló

Tegnap, augusztus 19-én volt a Páneurópai Piknik 20. évfordulója. A megemlékezésre, melyet az m1 és a Duna tv élőben közvetített, idén is az egykori határáttörés helyszínén, Sopronpusztán került sor. A szervezők méltóságteljes programot terveztek, szoboravatással, koszorúzással. Részt vettek rajta az egykori szervezők, a hőssé vált keletnémet menekültek és megtisztelte az eseményt jelenlétével Sólyom László és Angela Merkel is.

Augusztus 19-re Sopronban lassan olyan büszkék leszünk, mint december 14-re, a Hűség Napjára, amikor az 1921-es népszavazásra emlékezik a város. 20 év után egyre többen tartják jelentős fordulatnak az egykori piknik apropóján lezajlott határáttörést, mely az első virtuális csákányütést jelentette a Berlini falon.

 

Nem volt ez mindig így. Sokáig csak egy félbevágott Trabanttal jelzett emlékkiállítás jelezte a város lakóinak, hogy valami jelentős esemény zajlott egykor a határ mentén. Fájó kimondani, hogy az első években Japánban jobban megbecsülték az áttörést, mint hazánkban. De szerencsére mára ez megváltozott. Idén már számos szabadtéri kiállítás hívta fel a figyelmet a lebontott Vasfüggönyre. Több, határokon átívelő kerékpáros és gyalogtúrát is rendeztek különböző szervezetek. A városban emlékkonferencián történészek és akkori politikusok foglalták össze a saját nézőpontjukból emlékeiket és tapasztalataikat az utókor számára. De a Terror Háza előtt is szobrot állítottak, hogy ne feledhesse senki az évtizedeken át népeket szétválasztó szögesdrótokat.

 

Ahogy az akkori események, úgy a 20. évforduló híre ismét bejárta a világot. Számos nemzetközi médium is beszámolt az ünnepélyről és az azt követő, immár hagyománnyá vált Európa koncertről, melynek idén is a közeli fertőrákosi Barlangszínház adott helyet. Számos külföldi diplomata tette tiszteletét a helyszíneken, remélhetőleg ezzel is öregbítve Sopron és Magyarország hírnevét a nagyvilágban. Még az osztrák származású kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger is levelet írt, melyben úgy nyilatkozott rólunk, hogy „Ezen a napon 20 évvel ezelőtt történelmet csináltak”.

 

Tehát itt van ez a nemzeteket szó szerint összekötő ünnep, ahol elvileg nem lenne semmi keresnivalója a hétköznapi politikai csatározásoknak. A szervezők külön is kérték, tartózkodjanak a megemlékezők a politikai jelképektől. Sajnos ez a Jobbik beszűkült tudatú híveinek nem jutott el visszamaradott agyába. Mert az egy dolog, hogy nekik minden nemzeti ünnepbe bele kell rondítani pártlobogóikkal. Persze csak ilyenkor tudják szétcseszni a többi ember megemlékezését: esküszöm, kameraérzékenyebbek sok magyar celebnél is, pedig annál kevés dolog undorítóbb.

 

De hogy az értelem csöppnyi szikrája sem gyúlt elméjükben, arra ékes bizonyíték a „Magyarország a magyaroké” feliratú transzparensük a helyszínen. Képzeljük magunk elé, ahogy a külföldi diplomatáknak és közjogi méltóságoknak tolmácsaik lefordítják, mivel fogadják őket egyes „magyar” emberek. Mindezt annak az illetőnek a szervezésében, akinek a dunaszerdahelyi véres szurkolóverést kiprovokáló eseményt is „köszönhetjük”.

 

Komolyan, kezdem azt hinni, a külföldi titkosszolgálatoknak pont ilyen emberre lenne szüksége, akivel le lehet járatni egy egész nemzetet, elterelve a figyelmet a milliárdos korrupciós botrányaikról. Mert ők pontosan tudják, hogy lehet a kezükben levő „magyar kártyával” kontrázni. Csak egy zenész kell hozzá, aki elhúzza a nótát.

 

Állok a pusztában, gatyám lobog
seggem kilóg, gyomrom korog
nézek a magosba, gondolok nagyot
magyar égre magyar csillagot
nyugati szél fú, délibáb ragyog
magyar vagyok, szittya vagyok
nem vágyok sokra, de egyet akarok
magyar nemzeti hip-hoppot”
(Belga : Nemzeti hiphop)

 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.08.20. 13:12 1 komment

Címkék: 1989 sólyom merkel sopron jobbik páneurópai piknik

"Ábrahám András" tmb.

 

"Albert" tmb.

 

"Amur" tmb.

 

Antal László Aladár    1946.04.05., Recsk

 

"Aradi" tmb.

 

Balogh Mihály László    1958.05.06., Budapest

 

"Balogh Péter" tmb.

 

Banos György, dr.    1953.08.09., Budapest

 

Bárándy György, dr.    1919.09.23., Törökszentmiklós

 

Bartis Ferenc    1936.07.04., Szárhegy (Gyergyószárhegy)    2006.06.09., Budapest

 

Bátai György    1952.03.03., Budapest

 

Báthory István    1968.04.20., Budapest

 

Bendák Attila    1966.10.02., Budapest

 

"Benjamin" tmb.

 

Beőr Attila    1964.09.06., Miskolc

 

Bereczki Vilmos    1941.07.26., Kolozsvár

 

Bodó Károly    1935.07.23., Budapest

 

Bohó Róbert    1928.12.20., Budapest

 

"Boros" tmb.

 

"Boros" tmb.

 

Böhm János    1936.09.29., Budapest

 

Böszörményi Péter    1948.10.29., Badacsonytomaj

 

"Brutus" tmb.

 

"Csendes" tmb.

 

Cserháti László    1946.05.25., Kraslice

 

"Csillag" hálózati személy

 

Csiszár László    1938.08.07., Kispest

 

Csongor Balázs    1965.12.03., Budapest

 

"Cyranó" tmb.

 

Daly György    1940.04.12., Kolozsvár

 

Damenija Csaba    1960.10.27., Tbiliszi

 

Dávid Ágoston, dr.    1927.11.04., Szeged

 

"Deák" tmb.

 

"Debreceni" tmb.

 

"Diegó" tmb.

 

Droppa György    1947.09.17., Budapest

 

Dzsudzsák Ilona    1954.05.22., Nyírbéltek

 

"Egri" tmb

 

"Előd" tmb.

 

Erdei Csaba Bálint    1940., Budapest

 

Erdei János Sándor    1950.09.14., Orosháza

 

"Erdei Lajos" tmb.

 

Erdélyi Tibor    1932.08.20., Budapest    2002.,

 

Erőss László, dr.    1934.07.22., Budapest

 

Érsek Iván    1942.07.14., Budapest

 

Esti János    1952.05.10., Budapest

 

Faragó Sándor    1928.11.26., Budapest

 

"Faragó" ü.

 

"Ferenci" tmb.

 

Ferenczi Imre    1963.11.03., Budapest

 

Ferkis Emilné (Bartha Mária)    1939.07.26., Budapest

 

"Fischer" tmb.

 

Fitos Vilmos    1913.07.14., Budapest    2000., Budapest

 

Gaár Iván    1965.12.21., Budapest

 

Geyer Ferenc    1941.02.27., Felsőőrs

 

Gombos Jolán    1946.02.22., Tirgu Mures

 

Gunst Péter    1934.07.14., Budapest    2005.,

 

Győri Béla Ferenc    1942.10.21.,

 

Harasztovics József    1946.02.08., Budapest

 

Hauck Tamás, dr.    1952.12.07., Budapest

 

Héczei Imre    1953.09.05., Sztálinváros

 

Hegyes Zoltán    1944.02.21., Balmazújváros

 

"Hegyi Béla" tmb

 

Hercz Péter, dr.    1946.03.08., Kispest

 

Herczeg József    1933.10.12., Budapest

 

Herendi Iván    1946.08.26., Budapest

 

Hidas Róbert    1931.03.13., Budapest

 

Hoffmann József    1952.04.28., Eger

 

Hont Iván    1948.09.29., Budapest

 

"Hortobágyi" tmb.

 

"Hortobágyi" tmb.

 

Horváth László Pongrác    1952.05.12., Kecskemét

 

"Huan" tmb.

 

"Huszár" tmb.

 

Incze Miklós, dr.    1922.01.23., Szeged

 

"Jakab" tmb.

 

"Jenei" tmb.

 

"Juhász Zoltán" tmb.

 

"Kakukk" tmb.

 

"Kamionos" tmb.

 

"Kárpáti" tmb.

 

Kása Zsolt    1966.09.09., Szombathely

 

Katkó Tamás    1958.09.22., Budapest

 

Kemény Csaba, dr.    1931.05.26., Nárai

 

Kenessei András    1942.01.12., Budapest

 

Keresztes Attila    1963., Budapest

 

"Kertész" tmb.

 

"Kincs" tmb.

 

Kiss Ernő Csaba    1949.09.30., Budapest

 

Kiss Nándor László    1943.10.20., Budapest

 

Klárai Vilmos    1926.10.29., Budapest

 

"Kocsis" tmb.

 

"Komáromi" tmb.

 

"Koppel" kapcsolat

 

"Kovács" tmb.

 

Kovács Zoltán    1941.12.21., Bánffyhunyad

 

Kőszegi Ferenc    1957.12.16., Kiskunfélegyháza

 

Krekács Károly Péter    1948.08.02., Budapest

 

Krieger György    1958.06.09., Budapest

 

Kun Tibor, dr.    1951.02.24., Lőrinci

 

Kurucz János    1950.06.22., Budapest

 

Kurucz Tamás    1952.02.15., Pécs

 

Lak Zoltán, dr.    1958.12.19., Budapest

 

"Lakihegyi" tmb.

 

Lakos György    1947.08.21., Budapest

 

"Landa" tmb.

 

"László" tmb.

 

"László" tmb.

 

"Losonczy Péter" tmb.

 

Lugossy Gyula    1939.11.11., Szombathely

 

Lukács László    1960.11.16., Budapest

 

Mádi István    1948.09.20., Dunapataj

 

"Magvető" tmb.

 

"Magyar" tmb.

 

Magyar András, dr.    1946.03.22., Miskolc

 

Mandzák Bertalan    1957.07.21., Vásárosnamény

 

"Maróti" tmb.

 

"Marton" tmb.

 

"Márványi" tmb.

 

"Máté" tmb.

 

"Mátrai" tmb.

 

Mezei Zoltán    1969.01.09., Budapest

 

Mikes (Micsinay) Tamás    1940.04.11., Budapest    1999.,

 

Miklós György, dr.    1960.08.17., Pásztó

 

"Miskolczi" vagy "Miskolci" tmb.

 

Mózes Lajos    1946.08.13., Kaba    1994.07.22., Budapest

 

"Nagy Gábor" tmb.

 

Negrelly Aladár    1919.06.01., Budapest

 

Németh Gábor    1924.08.12., Budapest

 

Neszmélyi József    1931.03.01., Neszmély

 

Nógrádi György, dr.    1949.05.22., Budapest

 

"Nyelvész" tmt.

 

Nyíri Lajos    1968.12.29., Miskolc

 

Olajos Csaba    1929.08.14., Makó    1994.12.26.,

 

Orosz János    1953.06.01., Budapest

 

Ötvös János Attila    1947.08.13., Budapest

 

Paál Gyula    1940.11.08., Kötegyán

 

"Pap Béla" tmb.

 

Papp Márió    1948.07.27., Budapest

 

Páska Csaba    1943.03.20., Budapest

 

Petrovits László    1952.01.23., Budapest

 

"Práter" ü.

 

"Rabe József" tmb.

 

Rácz Sándor István    1936.08.03., Karcag

 

Ruttkay Levente    1940.08.08., Ungvár

 

"Sáfár" tmb.

 

Sárdy György    1931.05.21., Budapest

 

Schmutz István    1938.07.02., Budapest

 

Simon József    1954.11.29., Budapest

 

Simon László, dr.    1939.09.30., Soroksár

 

Sólyom Antal    1941.05.04., Kispest

 

"Somkos" hsz.

 

Spánn Gábor    1938.09.03., Budapest

 

Spellenberg Sándor, dr.    1937.02.11., Budapest

 

Sümegi Ferenc    1954.11.28., Budapest

 

Szakáll Ákos    1962.04.25., Budapest

 

"Szántó József" tmb.

 

Szecső Béla    1968.04.18., Budapest

 

Szekeres László    1945.02.13., Tényő

 

Szentgály Sándor    1937.09.17., Budapest

 

Szeszák Zsolt    1968.12.09., Miskolc

 

"Szigeti" tmb.

 

"T. L. F." társ. kapcs.

 

"T. T." alk. op. kapcs.

"Táborfalvi" tmb.

Tahi Péter    1950.12.28., Budapest

"Talberg" tmb.

Tarpai László    1926.09.22., Budapest

Tőke Péter    1945.01.01., Ikervár

Ungvári Gyula    1936.03.24., Budapest

Varga István    1965., Siófok

"Vásárhelyi" tmb.

"Vera" tmb.

"Viktor" tmb.

Vincze László Pál    1949.05.04., Ókécske

"Virág" ü.

"Vizi" tmb.

Vörös Vince    1911.02.23., Kisbicsérd

Vörös Zoltán Csaba    1966.02.22., Kalocsa

"Zámbó" tmb.

"Zenész" tmb.

Zudar Endre, dr.    1929.08.07., Bélapátfalva

Szerző: nyomasek_bobo  2009.06.12. 00:02 16 komment · 2 trackback

Címkék: 1989 imre 1956 nagy diktatúra

Nagymagyarország matrica a kocsira, kirándulás Erdélybe (busszal, előre csomagolt szendvicsekkel – ki tudhatja.. ), Székely-himnusz, radikális körlevelek továbbküldése, csakis magyar zöldség vásárlása (a multik GÖRÖGdinnye-akciója kivétel), kokárda egy hétig is, házipálinka zugfőzése (ezeknek nem fizetünk!), minimálbér papíron - többi zsebbe, ingatlanadó kijátszása, boríték az orvosnak, számla nélkül mennyi lesz?, biztonsági öv nembekötése, mozgássérült helyen parkolás, büntetőcédula elhajítás, 150.000 biztosítási ügynök és hiteltanácsadó, 800.000 rokkantnyugdíjas, külföldön feketén dolgozás, rendőr megvesztegetése, politikusok megkenése (a nem létező tized), völgyhíd, alagút, "ingyen" Duna-híd, kulturális főváros, SÜN!

 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.05.28. 19:17 1 komment

Címkék: magyar sün

Azt írja az index: "A jelek szerint megvan Bajnai Gordon másik helyettese is, aki egyben a kancelláriaminiszteri posztot is betöltheti az új kormányban. A pozíciót várhatóan Molnár Csaba, az infrastrukturális tárca jelenlegi vezetője kaphatja. Emlékeztetőül: Bajnai másik helyettese Kiss Péter lesz, aki a a társadalompolitikai koordinációért felelős miniszterként erősíti az új kabinetet."

Azaz Ferenc legjobb tanítványa, Molnár "gázválság" Csaba lenne a miniszterelnök helyettese? Könyörgöm, ennél még Apró Piroska sem lenne feltűnőbb választás. Kilóg a lúdláb.

Mi jöhet még? Veres is megmarad, mint gazdasági miniszter, netán még Drazsé is tovább dolgozik a nagy terrorveszélyre tekintettel? Ha igen, a Bajnai-kormány csak egy báb lesz. Gordon Brown példáján tudjuk, az új ember varázsa csak rövid ideig számít, könnyen el lehet bukni a bizalmat. Ezek után gyanítom, ha az EP választásig nem csökken a hátrányuk, ősszel ismét választunk. Természetesen a költségtérítésükről akkor se lesz szavazás, nehogy még jobban összezavarodjanak az emberek.

Tényleg, tuti módszer a túlélésre: össze kell kalapozni pár népszavazásra elég támogatót és kéthavonta szavaztatni a jónépet. Egy idő után annyira megunják, az országgyűlésire csak a nyugdíjasok mennek el (meg pár "őstermelő", ha nincs bodzaszezon), az eredménye borítékolható.

Szerző: nyomasek_bobo  2009.04.13. 06:00 1 komment

Címkék: gyurcsány kiss miniszterelnök molnár bajnai

Helyszín: Magyarország, Budapest, VI. kerület, Jókai utca, MSZP székház

 

Időpont: pár órával a kongresszus vége után

 

Jelen van: a párt friss elnöksége, az elnökön kívül

- Ildikó kérlek, az Újhelyi Pistit meg az Attilát küldd már el szendvicsért.

- Hallottátok Petit! Nekem kávét is hozzatok, 2 cukorral!

A 2 ifjonc durcásan távozik. Közben Hillert megkérik, hívja be a Suchman Tomit. Mikor visszajönne vele, sajnálkozva mondják, hogy elfogytak a székek, a földszintről kellene hoznia magának. ("Kérj a portástól! Tudod, haveri alapon.")

- Na, most már beszélhetünk! Abban gondolom mindenki egyetért, Feri ezek után nem maradhat pártelnök.

- Nem lesz ebből gond? Mégiscsak 85%-ot kapott.

- Lárifári, hogy őt idézzem. Adjatok 1 hetet. A terv az, hogy bárkit dobjon be maga után jelöltnek, egyből megy az SMS a népszabinak meg a többieknek. Apropó, Ildikó: a Bajer Zsolti számát is add meg nekem, biztos ami biztos.

- Természetesen.

- Tehát a jelöltjeit kiszivárogtatjuk, még azelőtt, hogy Feri fel tudná kérni őket. Mi majd jelöljük a Glatz Ferit meg a Vértest. Rájuk a Gabi visszakézből fog ajtót csapni. Erre Janikám, neked majd nyilatkozni kéne, hogy pártembert tudunk csak elképzelni miniszterelnöknek.

 

- És ha Bokrossal jönnek?

- Nyugi, ennyire még ők se bolondultak meg. Mellesleg, ha mégis, bedobjuk Gráfot. Vagy végső esetben Bajnait.

- És mi lesz a Sólyommal? Szerintem nem fogja ezt szó nélkül tűrni.

- Az is nekünk lesz jó. Minél nagyobb a perpatvar, a megyei elnököket annál könnyebb lesz meggyőzni. Hogy értsenek a szóból, ha itt az idő, majd valakit elküldünk az ATV-be a „selyemzsinórral”. Tomikám, vállalod?

- Persze. De a Viktorékkal mit csinálunk? Jön az EP kampány.

- Nem gond. Most szólt a Szijjártó, hogy jövő héten Ungvárra mennek. Megvan a beszéd is: be fogja ígérni a kettős állampolgárságot. Erre mi előjövünk az 50 millió ukrán munkavállaló szöveggel. A régi kettős népszavazások kreatívokban csak ennyit kell javítani és mehet a nyomdába.

- Akkor azt hiszem, mindent megbeszéltünk. Hol az a szendvics?

 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.03.29. 06:01 2 komment

Címkék: mszp humor gyurcsány összeesküvés miniszterelnök

Nézzük, hogy áll a kormányválság jelenleg, szombat délután.

Suchman Tamás már tegnap bejelentette, le kellene mondatni Gyurcsányt az mszp elnökségéről. Szekeres Imre venné át a párt irányítását. A jelenlegi állás szerint a miniszterelnök Kiss Péter lenne.

Ha ehhez még hozzá veszem Soros György lebukását, aki tavaly ősszel az OTP bedöntésére játszott, érdekes összeesküvés-elméleteket tudnék gyártani.

De nem akarok. Lesz elég elmeháborodott rajtam kívül elég..
 

Szerző: nyomasek_bobo  2009.03.28. 14:45 1 komment · 1 trackback

Címkék: gyurcsány kiss miniszterelnök soros szekeres suchman

Tudom, a nagy felfordulásban, amit a kormányváltás okozott, nehéz odafigyelni minden részletre. Az olvasók várják a friss híreket, sokszor nincs idő átolvasni, pláne korrektúrázni a szövegeket. A gyorsaság mindenek felett. De azért érdemes megőrizni az utókornak pár kapitális elírást:

Mit keresne Kiss és Veres a Surányi-kormányban?

"A kedden este bedobott Vértes Andrást nem tudják támogatni a szocialisták."

Most már tényleg lehet Surányi-csomagunk

"Simor György MNB-elnök"

 

Pongrácz Antal az MSZP új jelöltje

"Meg nem erősített hírek szerint a szocialisták új jelöltje Ponrácz Antal, az OTP vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság tagja."

Szerző: nyomasek_bobo  2009.03.25. 16:04 5 komment

Címkék: index.hu miniszterelnök bakik

Mostanában mindenki (én is) az új miniszterelnök személyét találgatja: közgazdász legyen-e vagy jogász, pártonkívüli vagy nem? Holott legalább ilyen fontos az új pénzügyminiszter személye. Ugyanis hiú ábránd, hogy a jelenlegi garnitúra maradhat. Persze nem minden poszton várható csere, de a pénzügyminiszter bizalmi állás.

 

Természetesen amíg az új kormányfő személye nem ismert, oktalanság lenne a leendő kabinet tagjait latolgatni. De az belátható, hogy már csak emiatt sem lehet túl jelentős gazdasági szakember a kormány élén, hiszen saját minisztere(i) fejére nőne. Egy integráló, jó szervezőképességekkel rendelkező és minden oldallal szóba álló jelöltre lenne igény. A gardaság dolgait pedig vigyék szakemberek, akik az ő iránymutatása alapján, de önállóan dolgozhatnak, mindenféle pártérdek nélkül.

 

Valamint az is világos, a megalakuló (szakértői) kormányba jobboldali nevekre is szükség lesz, nem lehet csak független, liberális-konzervatív vagy a maradék szocialista nevekkel feltölteni. Ugyan formálisan a jobboldal nem fogja támogatni a jelölteket, de talán jobban tűri el őket, mint hogy rögtön tiltakozzon (a 3 T reneszánsza).

 

Szerintem érdemes lenne a kormány új vezetőjének a gazdaság rendbetételével együtt a választórendszer reformját feltételéül szabni pocíciója betöltéséhez. Ugyanis egy olyan kegyelmi állapot jöhet el pár hétig, ami alatt mindegyik erő takarodót fújhat. Én nem 200 fős parlamentről álmodozom, nekem a HVG javaslata is elég lenne, ami a jelenlegi rendszer legkisebb megváltoztatásával jár. Az örökös 2/3-kényszer miatt ugyanis csak akkor van esély ennek rendbetételére, ha valaki egymaga alkot ekkora többséget. Ugyan a Fidesznek jelenleg ez néz ki, de 2002-ben és 2006-ban is ők voltak az esélyesebbek és tudjuk, mi lett belőle..

Szerző: nyomasek_bobo  2009.03.24. 19:29 Szólj hozzá!

Címkék: választás miniszterelnök pénzügyminiszter